Re-creëren met verbeeldingskracht

In het kielzog van het overlijden van mijn geliefde, is het idee geboren om kledingstukken nieuw leven in te blazen. Met de eerste gedenkdag als ‘deadline’, begon ik met het maken van een sierdeken van Robs overhemden en broeken. Groot zodat ik er volledig onder weg kon kruipen of me mee kon om(w)armen. Dit creatieve verwerkingsproces heeft eraan bijgedragen dat ik het verlies van ‘mijn’ Rob in het leven van nu weet te integreren.

Nog steeds breidt mijn ‘troost-collectie’ zich uit. Daar waar ik van start ging met het maken van een sierdeken, mediteer ik alweer jaren op een kussen gemaakt van overhemden en een broek. Afgestemd op de maat van het ‘monogram’ dat ik in stof uitwerkte van onze namen. En ondertussen staat de leuning van mijn bank vol knuffels, waaronder een olifantenfamilie gemaakt van Robs fleece trui.

Zo ontdekte ik dat het vreugde schept om kleding van een dierbare om te toveren in iets nieuws. Tijdens het re-creëren, vinden emoties hun uitweg via mijn handen en bij het aanraken van de stof overvalt me een enorme rust. Dé reden dat ik deze gedenkvoorwerpen omdoopte in koester-creatie.

Vandaag de dag vertoef ik in mijn naaiatelier, waar ik als vanouds nieuwe kleding maak en oók kleding van mezelf laat herleven. Naar hartenlust ontwerp ik trendy kleding-items van in onbruik geraakt materiaal. In mijn kledingkast hangt een rok in Bohemien Style, gemaakt van een versleten jeans die ik combineerde met overhemden van Rob. En om de paspop hangt een jeansschort, gemaakt van mijn ‘worked out’-jeans. Bedoeld om mee te kokkerellen, maar omdat vies maken geen optie is, staat hij voor de sier in huis.

Vanuit a la Tosca organiseer ik workshops, waarin jij op originele wijze unieke voorwerpen van stof kunt maken met behulp van de naaimachine. Of het nu gaat om het uitwerken van een persoonlijke koester-creatie of het op eigen maat in elkaar zetten van een nieuw trendy kledingstuk. Ik adviseer bij het ontwerpproces en begeleid op vakkundige wijze bij de technische uitvoering.