“Het inspiratie-Hof van a la Tosca is ook voor mij een ware inspiratiebron.

Mede door haar oogst, kunde en vooral enthousiasme hebben we wat heerlijke middag/avonden kokkerellend en filosoferend doorgebracht.

Het voelt puur, eerlijk, gezond en werkt helend! Ik zie er weer naar uit, ons volgende avontuur ?”

Jessie 

Van moestuin vrouw …

Daar waar ik óp de moestuin geniet van de groei en bloei van het gewas, geniet ik ín mijn keuken van het verwerken van de groenten, het fruit en de kruiden. Naar hartenlust kokkerel ik improviserend met de gevarieerde oogst die van mijn stekkie komt. Extra smaakvol op het bord, omdat het op natuurlijke wijze de groeicyclus doorloopt.

Door de soms overvloedige oogst ben ik gaan avonturieren met inmaken, fermenteren, drogen en invriezen. Het vroege peulgewas, zoals tuinbonen, doperwten en kapucijners belanden in de vriezer. Ten dele, net als de latere bonensoorten die ik hartje zomer van de staken pluk. Witte kool en spitskool stop ik met verschillende kruidenmixen in weckpotten, waar ze kunnen fermenteren tot zuurkool.

Verder ben ik gaan ontdekken hoe met verschillende groente- en fruitcombinaties verfrissende sappen te maken, waar je een enorme energie boost van krijgt. Van het zomerfruit maak ik vers vruchtensap, een deel verdwijnt als jam of compote in de pot. En last but not least ben ik gaan experimenteren om likeur te maken van de bessen, bramen en peren. Crème de cassis, gemaakt van zwarte bessen is mijn absolute favoriet!

Zo ben ik vertrouwd geraakt met diverse manieren van conserveren, ben ik intuïtiever gaan koken, smaakvoller en gevarieerder gaan eten en geniet ik volop van mijn moestuin levensstijl.

… tot kokkerel prinses.