Rode kool en kruiden bedden

“Tosca en haar moestuin: Een ware oase van rust, bezinning en één met de natuur. Samen in de natuur met fijne gesprekken”

Astrid

Van moestuin tot …     

Een schot in de roos, zo blijkt mijn moestuin te zijn! Om te ontspannen ben ik, als vrouw in rouw, spontaan gestart met het opkweken van groenten en fruit. Ik ontdekte dat het buiten bezig zijn bijdraagt aan rust in mijn hoofd. Het groei en bloei proces maakt me blij. En al snel is gebleken dat ik ook behept ben met een tiental groene vingers.

De ontspanning door inspanning op mijn stekkie, is een fijne manier om energie op te doen. Het meebewegen met de seizoenen draagt bij een dieper bewustzijn over de ‘circle of life’. Dit heilzaam effect maakt dat ik alweer jaren geniet van een smaakvolle oogst. Het gevarieerd gewas en talrijke fruitsoorten, plus de soms overvloedige opbrengst dagen me uit om te improviseren en experimenteren in de keuken. Wat voor mij ook weer een aangename manier van ontspannen is.

In al haar verschijningsvormen, is de moestuin een gezonde, voedzame bron van inspiratie. Vandaar dat ik mijn moestuin omdoopte in

inspiratie-Hof