De nieuwe kapstok

Na het plotseling overlijden van mijn geliefde in de zomer van 2011, bewaarde ik zijn kleren in een ‘schatkist’. Kort daarna borrelde het idee boven een sierdeken te maken om me op de eerste gedenkdag mee te kunnen om(w)armen. Ik zette de schaar in een paar van zijn overhemden en broeken om deze ‘koester-creatie’ te maken. Zo ontdekte ik hoe fijn het is om op die manier uiting te geven aan de liefde voor een dierbare die je verliest. Het is niet bij die ene koester-creatie gebleven: de ruitoverhemden van ‘mijn’ knuffelbeer toverde ik om in berenknuffels. En er was zomaar de geboorte van een olifantenfamilie, ontstaan uit de zijn grijze fleecetrui. Deze knuffels zijn échte krachtdieren!

Vanuit a la Tosca organiseer ik, Tosca Kolfschoten, eenmalige en meerdaagse activiteiten in mijn naaiatelier of mijn keuken om je via creatieve werkvormen dingen te leren, ook over jezelf. Ik spoor je aan om onbevangen dingen te dóen en zo op intuïtieve manier dingen over jezelf te ontdekken. Je fantasie prikkel ik met voorbeelden en stimuleren doe ik je met overleveringsverhalen en mijn eigen ervaringsverhalen. Ontspanning door inspanning, is waar focus op ligt bij alle creatieve en spirituele ontwikkelactiviteiten.

Daarnaast kun je bij a la Tosca terecht voor coaching sessies met vraagstukken die spelen op het gebied van talent- en loopbaanontwikkeling, en ook processen die raken aan een verlieservaring. En consulting sessies vanuit bedrijfsperspectief, waarbij ik affiniteit en ervaring heb met communicatie en commerciële vraagstukken.

Het speerpunt van a la Tosca is je op creatieve wijze ontwikkelen, waardoor jij intuïtief leert over jezelf, groeit en bloeit waardoor je (weer) in je kracht gaat staan.

Workshops en inspiratie sessies

Diverse creatieve workshops worden aangeboden, waarin de naaimachine te pas komt om van dierbare kleding en bewaarde textiel iets persoonlijks te creëren. Creatie van kunstzinnige voorwerpen of het op eigen maat ontwerpen van kleding en accessoires staat centraal in deze workshops.

Inspiratie sessies vanuit de keuken, gebaseerd op een moestuin levensstijl waarin groenten en fruit hun natuurlijke groeicyclus doorlopen hebben. Al improviserend kokkerellen en samen aan tafel genieten of dagverse oogst conserveren in weckpot, jampot of fles worden doorlopend aangeboden.

In het licht van spirituele zelfontwikkeling staan er workshops waarin je kennis maakt met de werking van edelstenen energie en de Numerologie van het pentagram op het programma. Inspiratie en vermaak in een spirituele context om nog beter inzicht in jezelf verkrijgt.