Textiele werkvormen

Je creëert met kleding en lappen stof op originele wijze op eigen (for-)maat een sierdeken, meditatiekussen, kledingstuk of knuffel. Ik organiseer deze ‘vermaak-sessies’, waarin je voorzien van een persoonlijke signatuur zélf een kunstzinnig interieurvoorwerp, kledingstuk of krachtdier zoals een beer of olifant ontwerpt en uitwerkt met de naaimachine. Je maakt een persoonlijke koester-creatie voor in je eigen interieur of als betekenisvol cadeau aan familie of vrienden te geven.

Meditatiekussen maken

Met kleur, kleding en andere textiele je persoonlijke noot plaatsen in het leven van alledag, kan op allerlei manieren. In deze workshop draait het om een persoonlijke noot die je gaat toevoegen aan mediteren. Het meditatiekussen maak je van kledingstukken, lappen stof en textiel die je bewaarde. Kleding zoals die jeans die lekker zit en daardoor tot op de draad versleten, dat jasje waar je geen afstand van wilt doen, het dekentje uit de wieg en last but not least kleding van een dierbare die je bewaarde .

In mijn beleving voegt het stilzitten op zulke ‘gouden eieren’ een dimensie toe aan de rust en ontspanning. Hoe het mediteert op een kussen dat aan je eigen creativiteit ontsproten is kun je zelf gaan ervaren als je deel gaat nemen.

Work(ed) out denim

Spreekt het je aan om zelf aan de slag te gaan met spijkergoed? Dan kun je deelnemen aan work(ed) out denim workshops die ik organiseer. Je tovert spijkergoed wat versleten is of spijkergoed wat niet (meer) past om in een kunstzinnig kledingstuk op eigen maat, een praktisch schort of een nieuw hip accessoire, hoe leuk is dat?!

Op een dag zette ik spontaan de schaar in een versleten spijkerbroek, om deze vervolgens te combineren met bewaarde overhemden van mijn geliefde. Om de bohemien stijl kracht bij te zetten, versierde ik de kleurrijke streep- en ruitmotieven rijkelijk met knopen en glaskralen. Zo vermaakte ik mijn broek in een ‘kunstzinnige’ spijkerrok, geheel in eigen stijl en uniek in zijn soort.

Passend bij mijn kokkerel activiteiten toverde ik vervolgens weer een andere spijkerbroek om in een praktisch jeans schort. Om de ‘look and feel’ van spijkergoed intact te houden, heb ik waar mogelijk de originele details op een andere plek tot hun recht laten komen. Zo tornde ik achterzakken en broekband los, om deze met behulp van de naaimachine functioneel elders aan te stikken.

De toon is gezet en ideeën blijven boven borrelen, dus er volgt meer! Eén van mijn eerstvolgende activiteiten is het ontwerpen van een spijkergoed accessoire; de creatie van een spijkertas.