De vernieuwde kapstok

Van het een komt het ander. Zo heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in deze – maatschappelijk ook verantwoorde – vorm van re-creëren.

Ik nam het besluit om de complete garderobe van mijn geliefde te bewaren, terwijl ik zijn kledingkast  leeghaalde. Op een dag zette ik de schaar in een aantal kleurrijke overhemden en een paar broeken om er iets nieuws van te creëren. Een jaar na dato kon ik me op een lange zomeravond met een troostrijke deken om(w)armen. Met recht een koester-creatie; de sierdeken ligt als tastbare herinnering alweer jaren over mijn bank. Zo rolde ik van het één in het ander: na deze deken zijn er ook meditatiekussens en knuffels geboren. En is mijn garderobe uitgebreid met nieuwe kledingstukken, gemaakt op eigen maat. De mand waar zijn kleding in terecht is gekomen, is een ware schatkist gebleken.

Dit is voor mij dé inspiratiebron om ook andere ‘afgedankte’ textiel te gaan verwerken. Inmiddels creëer ik het een na het ander, van kledingstukken die afgedragen zijn, kleding die niet (meer) past, en ook versleten lakens of huishoudtextiel. Alles komt van pas! Als vanouds ben ik weer actief in mijn naaiatelier, nu met een andere lading, waar ik kleding omtover tot sfeervolle siervoorwerpen voor in het interieur. Of ik ontwerp ‘zo goed als nieuwe’ kleding, door versleten spijkergoed te vermaken.