Creatieve vormgeving

Al van kind af aan maakt het me blij als ik bezig kan zijn met vormgeving, kleurstelling en styling. Door de wol geverfd ben ik dan ook als het gaat om het werken met stof, het modelleren van kleding en het vakkundig verwerken van dessins. Of het nu gaat om streep- of ruitpatronen, bloemen en andere dessins, ik hou ervan om het allemaal op de patronen op elkaar aan te laten sluiten. Dat er een rustig en harmonieus sfeerbeeld ontstaat, vind ik een leuke uitdaging.

Hoe met een naaimachine te werken, patronen uit te raderen en kleding in elkaar te zetten leerde ik van mijn moeder. Handig als ik was, creëerde ik in mijn tienerjaren dan ook de een na de andere outfit. Zo ontdekte ik hoe fijn ik het vind om met stof te werken en ook hoe leuk ik het vind om kleding naar eigen idee en inzicht te maken. Met het middelbareschooldiploma op zak, heb ik een coutureopleiding gevold. In een handomdraai werkte ik ontwerpen op papier uit in een technisch patronen uit. Daarna volgde de uitdaging om met zo min mogelijk stof uit te kunnen en had ik er plezier in om er een perfect passende outfit van te maken.

Creatieve-ontplooiing

A Lot More Business Fashion

In de periode dat ik me volledig op het bedrijfsleven stortte, verdween mijn creatieve expressie naar de achtergrond. Nadat ik vijftien jaar actief was geweest in commerciële functies binnen de ICT-dienstverlening, HRM en Salarisdienstverlening miste ik dit enorm. Begin 2006 was ik tot driemaal toe ongewild, zonder werk komen te zitten. Nadat ik bovendien op een korte skivakantie mijn rechter bovenarm brak, bedacht ik me dat driemaal scheepsrecht is. Met mijn geliefde Rob ging ik op wereldreis, wat ons op vele mooie plekken bracht en mij inspireerde om het roer om te gooien. In Shanghai had ik prachtige zijde stoffen gekocht, waardoor er een zaadje geplant is om over een kledingconcept na te gaan denken. Ik volgde mijn hart en ging van start als zelfstandig ondernemer met A Lot More Business Fashion. Met mezelf als boegbeeld ontwikkelde ik een kledinglabel op maat. Gericht op vrouwen die buiten de confectiemaattabellen vallen, maar die wel met een unieke outfit voor de dag willen komen. In het najaar van 2007, lanceerde ik tijdens een heuse Fashion Show mijn allereerste collectie van mantel- en broekpakken. Het begin van een spannend en ondernemend couture avontuur.