Ondernemend en avontuurlijk ben ik ingesteld, en ik zie de wereld als een speelveld om zoveel mogelijk te ontdekken en mezelf te blijven ontwikkelen. Veelzijdig ben ik geïnteresseerd, en daarmee een specialist in veelzijdigheid. Zodoende heb ik op de werkvloer en als zelfstandig ondernemer op diverse terreinen ervaring opgedaan. Daarbij ligt het accent op commercie en communicatie vraagstukken gerelateerd zijn aan positionering en profilering. Creatief van geest heb ik affiniteit met projecten en spreekt het mij aan om aan de basis te staan als er een onderneming in de steigers wordt gezet.

Werknemers ervaring

Vanuit mijn couture opleiding (MBO) en daarna de opleiding Bedrijfskunde (HBO) met Textieltechniek specialisatie heb ik alle mogelijke verwante terreinen verkend binnen de mode en textiel. Van verkoop consultancy en training van textiel ontwerpsystemen, stapte ik over naar accountmanagement binnen de ICT-dienstverlening. Na ruim 15 jaar ervaring commerciële functies heb ik met veel plezier in 2007 de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap. Het gemis aan creativiteit, bracht me terug bij mijn ‘jeugdliefde’ en ik hier ligt de oorsprong van A Lot More Business Fashion.

A Lot More Business Fashion

Zo gebeurde het dat ik in de herfst van 2007 de allereerste collectie ‘op maat’ presenteerde met een heuse Fashion Show. In eerste instantie specialiseerde ik me in het ontwerpen en confectioneren kleding voor de grotere maat. Later ben ik dit gaan uitbreiden met het organiseren van workshops rond kleding- en kleurstyling, die ik zowel aan particulieren als in het bedrijfsleven heb gegeven.

A Lot More Business Fashion is een zoete dood gestorven, als gevolg van het plotsklaps overlijden van de liefde van mijn leven hartje zomer 2011. Net zo plotseling ontbrak het me aan interesse om bezig te zijn met wat je wilt uitstraling. Ik begon aan een lange reis naar binnen om mezelf te helen en weer op kracht te komen.

Verliesverwerkingsproces

Ondertussen ben ik mezelf in deze periode op meerdere terreinen persoonlijk blijven ontwikkelen. Er kwam een moestuin in mijn leven, en in het verlengde hiervan ben ik in mijn keuken gaan experimenteren met kokkerellen en conserveren van groenten en fruit. Om het groei en bloeiproces mooi in beeld te kunnen brengen, volgde ik een fotografie workshop. En om verhalen over de moestuin, mijn reizen maar ook mijn verliesverwerking te kunnen vertellen met een mooie spanningsboog volgde ik een opleiding aan de vertelacademie in Utrecht. Daar maakte ik me de vertelkunst eigen. Naast al deze activiteiten ben ik me ook op coaching en consulting gaan toeleggen.

a la Tosca ontwikkeling, creatie & inspiratie

Het fundament voor a la Tosca ontwikkeling, creatie & inspiratie is gelegd in de periode dat ik in mijn verliesverwerkingsproces terecht kwam. In deze rouwfase ben ik siervoorwerpen gaan creëren, die ware koester-creaties zijn. De tweede pijler voor a la Tosca is zijn mijn moestuin, die ik omdoopte in mijn-inspiratiehof. In het verlengde van dit moestuin avontuur, ontwikkelde ik mijn keukenactiviteiten. Daarnaast is al wat groeit en bloeit een dankbaar onderwerp voor teken en schilder activiteiten.

Creatieve werkvormen

Van het een komt het ander en zo ben ik workshops gaan ontwikkelen. Workshop rond textiel werkvormen waarin circular design centraal staat. Creatie van persoonlijke en kunstzinnig voorwerpen met dierbare kleding en bewaarde textiel. Ook kokkerel en inmaak sessies waarin van de moestuinoogst smaakvolle maaltijden of groente en fruit voor de lange termijn wordt geconserveerd.

Spirituele zelfontwikkeling

Daarnaast ontwikkelde ik ook workshops waarin de magische werking van edelstenen en numerologie centraal staan. Spirituele ontwikkeling die een rol kunnen spelen bij een helingsproces en bewustwordingsprocessen, waardoor je beter inzicht krijgt in jezelf of helderheid krijgt over een situatie waarin je verkeerd.

Coaching en Consulting

In beginsel heb ik me als ervaringsdeskundige gericht op het begeleiden van mensen bij hun verliesverwerking. Om vervolgens mijn levens- en werkervaring weer breder in te zetten bij persoonlijke vragenstukken die spelen op het gebied van loopbaanontwikkeling, relatieproblematiek en zelfontwikkeling. Ingegeven door mijn eigen spiritueel ontwikkelingsproces, maak ik hierbij gebruik van de magische werking van edelstenen en numerologie. In relatie tot ondernemerschap heb ik affiniteit met vraagstukken die spelen rond veranderprocessen bij kleine zelfstandige ondernemingen.