De nieuwe kapstok

Al van jongs af aan leef ik mezelf uit met mooie, vaak kleurrijke stoffen. Alles wat me bezighoudt, de fijne dingen, maar ook de heftige, krijgen vorm in een deken, een knuffeldier of meditatiekussen met mandala’s van eigen hand. In alle rust geef ik me over aan het ontwerpen, tekenen van patronen en combineren van stofjes om zo het juiste sfeerbeeld te laten ontstaan. Dit creatief proces heeft me door moeilijke tijden geholpen.

In 2011 verloor ik mijn geliefde, die op veel te jonge leeftijd stierf. Zijn kleren bewaarde ik, in een ‘schatkist’, totdat ik wist wat ik ermee wilde doen. Al snel kwam het idee om er een sierdeken van te maken, ik zette de schaar erin en ontdekte hoe fijn het was om op die manier uiting te geven aan de liefde voor mijn geliefde.

En nu ligt er fraaie sierdeken over de leuning van mijn bank als tastbare herinnering. Een toevoeging aan mijn interieur, waar ik me op momenten van verdriet mee kan om(w)armen. Het is niet bij die ene koestercreatie gebleven: de ruitoverhemden van ‘mijn’ knuffelbeer toverde ik om in berenknuffels. En er was zomaar de geboorte van een olifantenfamilie, ontstaan uit de grijze fleecetruien van mijn overleden geliefde. Deze knuffels zijn échte krachtdieren!

Vanuit a la Tosca organiseer ik workshops, waarin jij op originele wijze unieke voorwerpen van stof  kunt maken met behulp van de naaimachine. Of het nu gaat om het uitwerken van een persoonlijke koester-creatie of het op eigen maat in elkaar zetten van een nieuw trendy kledingstuk. Ik adviseer bij het ontwerpproces en begeleid op vakkundige wijze bij de technische uitvoering.