Kokkerel & Inmaak sessies

Door mijn moestuin avontuur ben ik smaakvoller gaan eten, nóg gevarieerder en ‘a l’improviste’ gaan koken. Zo ben ik gaan experimenteren met kokkerellen en vertrouwd geraakt met allerlei manieren van conserveren. De moestuin is een ware inspiratiebron en ik geniet ook in de keuken intens van deze puur-natuur levensstijl.

De soms overvloedige oogst heeft me laten ontdekken hoe ik groenten en fruit kan inmaken, fermenteren, drogen en invriezen. Het vroege peulgewas, zoals tuinbonen, doperwten en kapucijners belanden in de vriezer. Ten dele, net als de latere bonensoorten die ik hartje zomer van de staken pluk. Witte kool en spitskool stop ik met verschillende kruidenmixen in weckpotten, waar ze kunnen fermenteren tot zuurkool.

Van het zomerfruit maak ik vers vruchtensap, een deel verdwijnt als jam of compote in de pot. Verder ontdekte ik hoe van verschillende groente- en fruitcombinaties verfrissende sappen te maken, waar je een enorme energie boost van krijgt. En last but not least ben ik gaan experimenteren om likeur te maken van de bessen, bramen en peren. Crème de cassis, gemaakt van zwarte bessen is mijn absolute favoriet!

Seizoen afhankelijk organiseer ik kokkerel en inmaaksessie, waarin we aan de slag gaan met oogst vanaf mijn moestuin. Ontspannende kokkerelsessies op avonden waarin we improviseren met dagverse oogst, en daarna gezamenlijk aan tafel genieten van wat de pot schaft. En in weekenden organiseer ik op middagen inmaaksessie met seizoen producten. Het plukken en oogsten kan onderdeel van deze activiteiten uitmaken.

Vol enthousiasme deel ik mijn keuken-experimenten, waarin ik op een intuïtieve en improviserende manier kook, bak en conserveer vanuit de a la Tosca keuken aan huis.

Fermenteren