Creaties om te koesteren
De nieuwe kapstok

Kunst vanuit de kledingkast

Spannend vind ik het, meedoen aan de Kunstroute. En ook léuk, heel leuk! Dé reden om mij aan te melden: mijn kunst, gemaakt van dierbare kleding, mijn ‘koester-creaties’, met je delen, in de hoop je ook te inspireren.

Mijn couture-achtergrond en verbeeldingskracht bleken een gouden combinatie om met het verwerken van het overlijden van mijn geliefde aan de slag te gaan. Ik bedacht dat ik een sierdeken wilde maken van de bewaarde kleding van ‘mijn’ Rob, zo zou ik mijn herinneringen aan hem letterlijk tastbaar kunnen maken.

En dus zette ik op een dag de schaar in de geruite en gestreepte overhemden en een paar broeken van mijn geliefde. De geplande ‘deadline’ haalde ik! Een jaar na dato kon ik me op een lange zomeravond met deze troostrijke deken om(w)armen. Met recht een koester-creatie; de kleurrijke deken ligt nu alweer jaren als sierdeken over mijn bank.

Hoe bijzonder is het dat een creatief proces, op het fundament van verdriet, ook vreugde schept?! Zo rolde ik van het één in het ander: na de troostrijke sierdeken zijn er ook meditatiekussens en knuffels geboren. Deze beren- en olifantenknuffels voelen als krachtdieren en al mijn creaties hebben bijgedragen aan het proces van heling.

Zo heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in deze – maatschappelijk ook verantwoorde – vorm van re-creëren. Als vanouds ben ik weer actief in mijn naaiatelier, waar ik met een andere lading kleding omtover tot sfeervolle siervoorwerpen voor in het interieur. Of ik ontwerp ‘zo goed als nieuwe’ originele kledingstukken, door versleten spijkergoed te vermaken.

Vind jij het ook leuk om met stof, kleding, kleurstelling en vormgeving bezig te zijn? Vanuit a la Tosca organiseer ik workshops, waarin jij je eigen unieke koester-creatie kunt maken. Ik begeleid je bij het ontwerpen, patroneren en de technische uitvoering. En natuurlijk reik ik ook ideeën aan om eerder gedragen of gebruikt materiaal op een originele manier te verwerken.

Dus heb je zin om zelf een siervoorwerp, meditatiekussen, knuffel of trendy kledingstuk te maken van bewaarde kleding en overig stoffenmateriaal, dan kun je bij mij terecht, léuk! Vanuit a la Tosca organiseer ik ‘vermaak-avonden’, waarin jij op originele wijze je eigen creatie kunt maken.

En wil jij van dichtbij zien wat ik zoal maakte, dan kun je vanaf begin juni tot eind augustus bij mij terecht, aan huis in Breukelen. Heel graag tot ziens! Voor details over de kunstroute kun je terecht op  www.kunstroutestichtsevecht.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.