Op gouden eieren

Met kleur, kleding en textiele werkvormen je persoonlijke noot plaatsen, in het leven van alledag kan op allerlei manieren. In dit verhaal draait het om een kleurrijke noot gemaakt van dierbare kleding, in het kader van rust en ontspanning. Hoe het mediteert op een kussen dat aan je eigen brein ontsproten is? In mijn beleving voegt het een dimensie toe: ‘zitten op gouden eieren’.

Na het overlijden van mijn geliefde  wilde ik een sieraad laten maken als symbool van blijvende verbinding. Zo pakte ik in de zomer van 2011 potlood en papier ter hand om zelf iets te ontwerpen. Als vanzelf leek er een beeld te ontstaan van de ineengestrengelde namen van mijn geliefde en mij. Uiteindelijk ben ik dit ‘monogram’ gaan uitwerking in stof. Een nieuw project volgde zeven jaar later, met Valentijnsdag als deadline. Deze ‘special’ geeft vandaag de dag, in steeds andere vorm een bijzonder beleving aan het mediteren. Mijn voornemen om iemand anders een sieraad te laten maken, heb ik in volle overtuiging laten varen.

De toon was gezet, wat maakte dat ik op herhaling ben gegaan met mijn mandala-ontwerpen. De mandala is een magische cirkel, een oersymbool dat resoneert met ‘the circle of life’. Het kleurgebruik en de vorm van je eigen magische cirkel bepalen de kracht van het meditatief proces. In de verstilling kunnen tijdens het tekenen en kleuren processen in beweging komen. De kleurrijke details kunnen helpen om een diep begrip over jezelf en je omgeving te ontwikkelen. Hoe mooi past deze synergie in het speelveld van creatief verwerken met kleur, kleding en textiele werkvormen: 1 + 1 = 3.

Vanuit a la Tosca organiseer ik ‘vermaak-avonden’ waarin je zelf, naar eigen idee en inzicht, een origineel meditatiekussen in gewenste vorm, diameter en zithoogte maakt.

Op zaterdag 12 juni doe ik mee aan de open dag en kun je om 11.00 en 13.30 uur terecht, voor mijn persoonlijk verhaal ‘Over woelige baren en creatief (ver)werken’.

Ik zie je graag!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.